Over Smiley-Apple

Wij promoten een gezonde levensstijl door mensen gezonder te laten. Vanuit onze ‘heritage’ doen wij dat door de appelconsumptie te stimuleren. Voel jij je geroepen om daaraan bij te dragen?

Onze missie - een gezonde levensstijl

Veel mensen besteden te weinig tijd aan gezond eten, omdat ze het gevoel hebben dat ze er teveel moeite voor moeten doen. Maar ook omdat ongezond eten – veelal in de vorm van snacks – makkelijk verkrijgbaar is.

Het is onze missie om mensen te helpen hen gezonder te laten eten. Dit doen we door geschilde en voorgesneden appels aan te bieden. We weten dat de appelconsumptie dan beduidend hoger ligt vergeleken met het aanbieden van hele (ongeschilde) appels!

We zouden het fantastisch vinden als je ons – op wat voor manier dan ook – wilt helpen om onze doelstellingen waar te maken. Of je nou consument, winkelier, sportschoolhouder of kantine-exploitant bent, schroom niet contact met ons op te nemen!

Voedingswaarde van appels

De voedingswaarde van één appel van 135 gram

Energie: 76 kcal

Vetten: 0,3 gram (waarvan 0,0 gram verzadigd)

Koolhydraten: 16,2 (waarvan 14,0 gram suikers)

Vezels: 2,7 gram

Eiwit: 0,4 gram

Zout: 0 gram

Bron: Voedingscentrum
Voorgesneden appel

Waarom een voorgesneden appel?

Misschien vraag je je af waarom je een geschilde én in parten gesneden appel zou moeten kopen. Je kunt toch ook een hele appel kopen en die zo uit het vuistje eten? Daar is ook niks mis mee. Als je dat gewend bent, zullen wij je niet proberen over te halen de geschilde en in parten gesneden appels van Smiley-Apple te kopen.

Maar toch… Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat de hele appels die in een schoolkantine werden verkocht, niet of nauwelijks werden opgegeten. De appelconsumptie van scholieren lag 70% (!) hoger als de appels gesneden werden aangeboden. We gaan dus met z’n allen gezonder eten als je voorgesneden appels koopt!

Verpakkingen

Smiley-Apple is verkrijgbaar in twee soorten verpakkingen: ‘grab & go’ bakjes en grootverpakkingen. We stemmen onze verpakkingen zo goed mogelijk af op de wensen van de klant waarbij we streven naar een reductie van de afvalstroom.

Hier lees je meer over onze verpakkingen en over de koelmogelijkheden die we je kunnen aanbieden. We realiseren ons dat elke klant anders is. Heb je de voorkeur voor een ander soort verpakking of koeling, neem dan gerust contact met ons op!

Appelbakje

Appelpartjes in de kinderbox!?

Uit onderzoek van de Radboud Universiteit en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen blijkt dat 90% van de kindermenu’s ongezond is. Bij Smiley-Apple willen we hier verandering in brengen!

Onze nieuwe zakjes met appelpartjes zijn volledig recyclebaar ♻ en bieden een gezonder alternatief voor de huidige kindermenu’s. Of het nu in speelparadijzen is of binnen franchiseformules, we bieden een oplossing voor een gevarieerd en gezond aanbod.

Interesse in schoolfruit?

Na het invullen van het formulier nemen wij vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

contactpersoon:

Of bel nu: +31 (0)620 579 447