Smiley-Apple op scholen

Appelbakje

Even voorstellen

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn Smiley-Apple schoolfruit. We zijn een nieuwe speler die zich toelegt op de inkoop, distributie en gekoelde opslag van gezonde voeding aan basisscholen. Wij hebben ons naast onze eigen producten (geschilde appel en peer) gespecialiseerd in snackgroenten en fruit. Wij werken daarbij vanuit drie kernwaarden: ontzorgend, toegankelijk en betrouwbaar. Steeds meer scholen kiezen daarom voor schoolfruit van Smiley-Apple!

Onze kernwaarden

Ontzorgend betekent dat we basisscholen zoveel mogelijk zorgen uit handen willen nemen. We doen dit door de snackgroenten en het fruit consumptieklaar aan te leveren, op de aanleverlocaties voor koeling te zorgen en het verpakkingsafval retour te nemen. Consumptieklaar houdt onder meer in dat we appel en peer gesneden én geschild aanleveren en snack groenten gewassen en geschrapt.

Bij Smiley-Apple streven we ernaar dat we optimaal toegankelijk zijn. We stellen ons op als partner die bij vragen, klachten e.d. altijd goed bereikbaar is. Niet op de laatste plaats willen we als uiterst betrouwbaar worden ervaren. We zullen dit waarmaken door een stipte (‘on-time’) levering van superverse snackgroente en fruit!

Schoolfruit

De smiley-apple foodtrailer

Omdat we kinderen graag enthousiast voor ons producten willen maken, zouden we het leuk vinden om aan het begin van het schooljaar een keer de Smiley-Apple foodtrailer op het schoolplein te zetten, van waaruit we appel of peer aanbieden. Zo maken we er een waar feestmoment van!

Wat bieden wij basisscholen aan?

  • Een ‘ready to eat’ assortiment in snackgroenten en fruit. Bij snackgroenten kan je denken aan tomaatjes, worteltjes, komkommertjes en paprikaatjes. Bij fruit gaat het onder meer om geschilde en in partjes gesneden appel en peer, banaantjes, mandarijnen, aardbeien e.d. Het assortiment kan per seizoen verschillen.

  • Groente en fruit leveren we aan in sta-zakken van 25 porties per zak (100 gram per portie). Appel en peer hoeven niet meer te worden geschild en gesneden; het moet alleen nog op bordjes worden uitgeserveerd; gemak dient de mens!

  • Wij leveren onze producten in thermoboxen met koelelementen aan. Met de thermoboxen garanderen we gedurende twee tot drie dagen een temperatuur van maximaal 7° Celsius. We geven deze thermoboxen met koelelementen in bruikleen; bij een nieuwe levering nemen we de lege thermoboxen en het verpakkingsafval retour. Desgewenst kunnen we op een school een koelkast plaatsen.

Wat leveren wij?

In principe kan Smiley-Apple alle soorten groente en fruit leveren, mits ze in het seizoen verkrijgbaar en betaalbaar zijn. Wij kunnen samen met een school vooraf een groenten en fruit ‘menu’ opstellen en dat vervolgens leveren. Uiteraard zijn we gewend om met prijsrestricties te werken. Maar we kunnen zelf ook een voorstel doen, waarbij variatie in groente en fruit voorop staat.

Directe levering

Smiley-Apple levert verspakketten met groente en fruit aan scholen, ziekenhuizen e.d. Bij basisscholen werken wij veelal met piepschuimen thermoboxen met koelelementen. In deze thermoboxen blijft het fruit gegarandeerd maximaal twee à drie dagen op de gewenste temperatuur. De grootte van de bestelling bepaalt het aantal aangeleverde thermoboxen. In elke thermobox zitten twee koelelementen. Als de groente en fruit uit een thermobox is opgegeten, nemen we de box en de koelelementen bij een volgende levering weer mee. De lege verpakkingen waarin het groente en fruit zat, mogen in de lege thermoboxen worden meegegeven.

Gezond eetpatroon

Eén van de tips die het Gezondheidscentrum geeft om gezond te leven, is elke dag genoeg groente en fruit te eten. Het eten van groente en fruit verlaagt namelijk de kans op hartziekten, longkanker en beroerte. Deze ziekten komen echter nauwelijks bij kinderen voor. Waarom is het dan toch belangrijk dat kinderen ook voldoende groente en fruit eten?

Als kinderen al op jonge leeftijd gewend raken aan het eten van groente en fruit, zullen ze dat eetpatroon meest waarschijnlijk op latere leeftijd volhouden. De kans op de hierboven genoemde ziekten neemt dan af. Maar ook op jongere leeftijd hebben kinderen baat bij een gezond eetpatroon. Het verkleint namelijk de kans op obesitas en diabetes (type 2).

Aanbevelingen

"Sinds dit schooljaar maken we op Archipelschool de Branding, naar volle tevredenheid, gebruik van het schoolfruit van Smiley Apple! Al het fruit wordt 'hapklaar' gebracht in handige koelboxen waarin het fruit lang genoeg bewaard kan worden. De appels en peren worden zelfs in partjes aangeleverd! Hierdoor kunnen wij op een heel gemakkelijke manier tegemoetkomen aan het voorzien van schoolfruit. Voor de kinderen zelf is het fruit van Smiley Apple iedere keer weer een feestje; de fruitschalen in de klassen zijn in een mum van tijd leeg!"
Marloes Ketting
Bs de Branding

Interesse in schoolfruit?

Na het invullen van het formulier nemen wij vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

contactpersoon:

Of bel nu: +31 (0)620 579 447