Verantwoord bezig

Duurzaamheid is voor Smiley-Apple een belangrijk thema en staat centraal in alles wat we doen. Smiley-Apple levert  niet alleen de beste kwaliteit appels en peren, maar we dragen ook bij aan een gezonde levensstijl, een schone leefomgeving én minder voedselverspilling. Daar word je toch blij van! We zeggen niet voor niets: Smiley-Apple – Happiness in every bite!

On the Way to Planet Proof!

De fruittelers van Smiley-Apple voldoen aan alle voedselveiligheidseisen. Daarbij zetten ze zich sterk in voor biodiversiteit. Zo streeft Smiley-Apple samen met haar leveranciers naar een bewuste en duurzame teelt met een minimale impact op het milieu. Het fruitafval (klokhuizen en schillen) gaat bijvoorbeeld naar een boer die het gebruikt als veevoer.

Smiley-Apple mag het keurmerk ‘On the Way to Planet Proof’ gebruiken. Dit keurmerk garandeert dat we een product verkopen dat duurzaam is geproduceerd en daardoor beter is voor onze planeet. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen en daarom blijven we zoeken naar verbeterpunten.

Duurzaamheid

Zo van land naar jou als klant!

Tegengaan van voedselverspilling

Een aanzienlijk deel van het in Nederland geteelde fruit bereikt nooit de consument. Dit komt omdat niet al het fruit geschikt is voor de verkoop, vaak door ‘cosmetische’ tekortkomingen. Een flinke hagelbui kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er butsen en bruine plekken op de schil van een appel of peer zichtbaar zijn. Een deel van dit ‘beschadigde’ fruit wordt door de fruitindustrie verwerkt (van appels wordt bijvoorbeeld appelmoes gemaakt) of als veevoer gebruikt, maar een aanzienlijk deel wordt weggegooid. En dat is natuurlijk doodzonde!

Bij Smiley-Apple gebruiken we alleen maar fruit met cosmetische tekortkomingen. Al onze appels en peren worden immers toch geschild, voordat ze in partjes worden gesneden. Zo dragen we bij Smiley-Apple op een wezenlijke manier bij aan het tegengaan van voedselverspilling!

Certificaat voor voedselveiligheid​

Bij Smiley-Apple zijn we gecertificeerd voor voedselveiligheid. Het certificaat is afgegeven door Bureau Veritas uit Amersfoort en is geldig tot en met 13 februari 2026. De officiële naam van deze goedkeuring luidt: ‘Food Safety System Certification 22000’ (FSSC 22000). Volgens de Warenwet moet elk bedrijf in de voedingsmiddelenindustrie voldoen aan de HACCP-richtlijnen (wat staat voor ‘Hazard Analysis Critical Control Points’). Deze richtlijnen geven aan hoe je tekortkomingen in je bedrijf kunt opsporen en welke maatregelen je moet nemen om fouten te voorkomen. Onze FSSC 22000-goedkeuring is gebaseerd op zowel de HACCP-richtlijnen als ISO 22000-richtlijnen en is aangevuld met extra eisen en maatregelen. Zo werken we bij Smiley-Apple aan optimale voedselveiligheid!

Duurzaamheid

Interesse in schoolfruit?

Na het invullen van het formulier nemen wij vrijblijvend contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

contactpersoon:

Of bel nu: +31 (0)620 579 447